20 Şubat 2016 Cumartesi

Kuvertür Çikolata Nedir? Çikolata Nasıl Derecelendirilir?

 Herkese Merhabalar,

 Evde çikolata yapmak bildiğiniz üzere son derece zorlayıcı görünen ve her ev insanının cesaret etmeyeceği bir eylemdir. Enfes lezzetli ve parıl parıl parlayan kaliteli çikolatalar yapmanın en önemli unsuru, iyi derecelendirilmiş çikolatadır.

 Evde çikolata yaparken marketten aldığınız değişik markaların kapalı paket çikolatalarını tabiki de kullanabilirsiniz. Fakat kuvertür çikolata kullanmak
her zaman daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Nedir Bu Kuvertür Çikolata;

 Kuvertür çikolatalar, çikolatanın ham maddesidir ve içinde katkı maddesi bulunmayan, böylelikle işlenmemiş olan çikolatalardır. Yani, paket çikolatalara göre daha az kalorili ve yenmesi aslında daha sağlıklı olan çikolata türüdür. İçinde yüksek oranda kakao bulunmaktadır.

 Size tavsiyem, kuvertür çikolata alırken, kakao oranı en fazla olanını almaya çalışmanızdır. Çünkü bir kuvertürün kakao oranı ne kadar fazla ise, çikolata o kadar kalitelidir.

 Kuvertür çikolatalar pul ve kalıp olmak üzere iki şekilde satılmaktadır. Pul olanları alırsanız, kullanımınız daha kolay olacaktır, eritme süreniz oldukça azalacaktır. Eğer kalıp olarak alırsanız da uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Eritirken mutlaka kesmeniz gerekecektir.

 Ben evde az miktarda kullandığım için genelde ufak kalıplarda alıyorum, ama bu ufak kalıpları bulmak çok zor. Sadece Kahve Dünyası'nda satılıyor. Ama Kahve Dünyası'nın büyük mağazalarında. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir marka, çünkü aldığım en iyi kuvertür orada mevcut. Umarım satış kanallarını en yakın zamanda arttırırlar.


Çikolata Nasıl Derecelendirilir?

Çikolata benmari usulü eritildikten sonra, 3 farklı şekilde derecelendirilebilir.
   1- Spatula ile devamlı alttan üste karıştırarak hava almasını sağlayarak ve böylece zamanla soğumasını sağlayabiliyoruz.
   2- Çikolatamızı tezgaha alıp, gene spatula veya mala yardımıyla değişik hareketler halinde soğutabiliriz.
   3- Erimiş çikolata henüz kabının içinde bulunuyorken, buzlu su ile dolu başka büyük bir kabın içerisine koyulur ve soğuma süresi kısaltılır.

 Derecelendirilen çikolatanın derecelendiğini anlamanın birçok yolu vardır, fakat ben en çok kullandığımı sizlere söylemek istiyorum. Bir kaşığın arka tarafına çikolatayı sürersiniz, ve tezgahınıza bırakırsınız. Ne zaman çikolatanız kaşık üzerinde donmuş görüntüye kavuşursa, o zaman çikolatanız derecelenmiş demektir.
 Tabiki de bir diğer yöntem de şudur. Çikolatanın en doğru derecesi, insan vücut ısısından 9-10 derece düşük olmalıdır. Bir insanın normal vücut ısısı 37 ise, çikolatanızın derecesi 27-28 gibi olmalıdır. Çikolatanın bu derecesini en iyi anlayanda, alt dudağımızdır.

 Ben kaşık yöntemimden son derece memnunum, tercih sizin. :)

Bir başka paylaşımda görüşmek üzere..
Hoşçakalın....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder