19 Şubat 2016 Cuma

Bazen Selanik Gevreği Bazen Biscotti.

 Biscotti, aslında Selanik gevreği ile aynıdır. Ama bir İtalyan bisküvisidir. Pişirme şekliyle farkını belli ediyor aslında. Önce baget ekmek şeklinde bir kez fırında, ardından dilimler halinde ikinci kez gene fırında pişiyor. E tabiki de haliyle gevrek oluyor. :)
İsterseniz Selanik gevreği
, isterseniz biscotti diyebilirsiniz. Benim için meyveli çıtır kendisi. :)

Malzemeler :
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet orta boy yumurta
1 tutam tuz
Kuru meyve


Yapılışı :

 İlk aşama olarak dilediğiniz kuru meyveyi kullanabilirsiniz. Fakat kuru incir ve kayısı en çok yakışan meyveler olduğunu düşünüyorum. Bu meyveleri küçük parçalar halinde kesiyoruz.
Ve tüm malzemeyi yoğuruyoruz.
 Hamur kıvamını alınca, hamurumuzu baget ekmek şeklinde, yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk alana kadar pişiriyoruz.
 Fırından çıkan ürünümüzü oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz. Sıcakken kesersek dağılmasına neden olabiliriz.
 Bu arada fırının derecesini 150 dereceye düşürüyoruz.
 Oda sıcaklığına geldiğinde biscottimizi ekmek dilimler gibi kesiyoruz. Yan şekilde tepsiye  yerleştiriyoruz ve 150dereceye düşmüş olan fırına veriyoruz.

 İşte enfes gevreklerimiz, biscottilerimiz hazır. Ya da siz ne demek isterseniz.. :)
Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder