15 Şubat 2016 Pazartesi

Pastacı Kreması (Creme Patisserie)

 Herkese Merhaba,

 Krema kullanılması gereken çoğu tatlıda kullandığım bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu krema tabikide çokça popüler olan 'Pastacı Kreması'. Kendisi nam-ı değer 'Creme Patisserie'...


 Pasta denilince, profiterol veya ekler denilince, daha bir çok tatlıda krema denilince aklıma gelen ilk kremadır. Çünkü hem lezzeti, hem orjinalliği, hem de tadan kişi üzerinde 'aa bu kremayı nasıl yaptın?' sorusunun sorulmasına engel olamayacak bu pastacı kreması, her yerde farkını gösteriyor.

 Bu krema, eğer tam olması gerektiği gibi yapılıp o muhteşem tat tutulduğu taktirde tadı damağınızda kalan bir tat oluyor.

Malzemeler :

5 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
6 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
250 ml süt (1+çeyrek su bardağı)
Yarım çubuk vanilya veya 1 paket toz vanilin

Yapılışı :

 Bir kapta yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve 6 kaşık şekerin yarısını çırpma teliyle çırpıyoruz. Sadece homojen bir karışım olmasına özen gösterin. Çünkü fazla çırpılması, şekerin yumurtayı pişirmesine neden olacaktır. Tabiki de biz bunu istemiyoruz.

 Ayrı bir tencerede süt, kalan 3 kaşık şekeri ve vanilyayı kaynatıyoruz. Çubuk vanilya yoksa toz vanilin kullanabilirsiniz. Ama çubuk vanilyanın verdiği o siyah  noktalı krema görüntüsü, pastacı kremasının orjinalliğinin bir ifadesi gibidir.

 Kaynayan sütü, yumurtalı karışımın olduğu kaba temperleyerek ekliyoruz. Bunu bir kepçe yardımıyla yapabilirsiniz. Yumurtalı karışıma, kepçe kepçe eklenen süt sonucunda yumurtalı karışımın iyice sulanması sağlanmalıdır. Tüm süt bitene kadar bunu tekrarlamanızı öneririm. Kaynayan sütü bir anda döktüğünüz taktirde kremada yumurta kokusu kalacaktır ve bu kesinlikle düzelmeyecektir.ğ

 Temperlenen karışımı tekrardab tencereye alarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Kaynatırken devamlı karıştırmak önemlidir. 15 dakika kadar sonra kremamız hazır olacaktır.
 Eğer evde dereceni varsa ondan yardım almanızda fayda olacaktır. Kremanın hazır olduğu an 79 derecedir.

 Hazır olan kremanızı streç film ile buzdolabında dinlendirebilirsiniz.


Püf Noktalar :
* Hazır olan pastacı kremanızı başka bir kaba alarak soğumasını hızlandırabilirsiniz. Metal veya çelik kap her zaman daha hızlı sonuç verecektir. Plastik kap tercih etmemenizi öneririm.

* Kremanızı kesinlikle streç film ile kapatmalısınız. Fakat bu kapama işlemi, streç filmi kaba gererek değil, streç filmi kremanın tam üstüne değdirerek yanlarından hava almayacak şekilde olmalıdır. Bunun nedeni kremanın en üst katmanının kurumasını önlemektir.


Pastacı Kremasının Kullanım Alanları

 Pastacı Kreması, genelde dolgu malzemesi olarak kullanılan bir kremadır. Profiterol ve eklerde özellikle kullanılan bir kremadır. Aynı zamanda, tüm pastalara kremşanti yerine kullanılacak en temel krema türüdür.

Lezzetli Öneriler :

 Eğer kremanızı sade sevmiyorsanız, her şeyde fark yaratmak isterken bunda da eksik kalmamak istiyorsanız, bu lezzet önerilerim tam size göre. :)
 Kremanızı aromalarla lezzetlendirebilir, gıda boyaları veya renkli meyvelerle renklendirebilirsiniz.
 Tüm aromaları kullanabilirsiniz. Damak tadınıza göre istediğiniz gibi lezzet katabilirsiniz.  Tüm aromaları kaynayan süte eklemeyi unutmayın. :) 3-4 damla eklemeniz yeterli olacaktır.
 Ve fesleğen, kuru nane...vs gibi yapraklı ürünler kullanacaksanız onları da sütün kaynamaya en yakın olduğu an eklenmesi gerekmektedir.


 Umarım tarifimi beğenmişsinizdir.
 Bir sonraki tarifte tekrardan görüşmek üzere.
 Lezzetli günler. :)



2 yorum:

  1. henüz denememiş olmama rağmen tercihim sizin tarifiniz olacaktır.
    nedeni şöyle ifade edeyim, bu kremanın püf noktalarını bilmeme rağmen ölçülerini unutmuştum şimdiden sonsuz teşekkürler emeğinize yüreğinize sağlık. en kısa sürede yapacağım.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ölçülerle ne kadar krema çıkıyor

      Sil