Bir önceki paylaşımım tart hamuruydu. Tart hamurunu paylaşınca, hemen elmalı tart yaptım ve sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Tart hamurunun pişmiş şekilde hazır olması gerekiyor. Ve kalan elmalı kısmı şimdi sizlere anlatmaya başlıyorum.
Elmalı-Cevizli İç Harç İçin Malzemeler :
3 adet elma
Yarım su bardağı esmer şeker
Çeyrek su bardağı toz şeker
20gr. (yarım yemek kaşığı) margarin
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
İlk olarak, elmaları ufak küpler şeklinde kesiyoruz.
Uygun bir ufak tencerede, elma ve tarçın hariç diğer tüm malzemeyi pişirmeye başlıyoruz. Orta ateş olması gerekiyor, aksi taktirde şeker yanabilir.
Pişen karışıma elmaları da ekliyoruz ve iyice karamelize olana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kaşık ile, devamlı karıştırmakta önem var.
Karamelize olan karışımın hazır olmasına yakın zamanda tarçını ekliyoruz ve karıştıyoruz. Tarçın çok rengini vermeden ocağın altını kapatıyoruz.
Hazır olan tart hamurunun içine elmalı iç harcı koyuyoruz.
Tart hamuru hazırlarken, arta kalan hamurlarınızı kesinlikle atmayın, daha sonra tart üzerine hasır yapmakta kullanılacaktır. :)
Tart hamuru hazırlarken, arta kalan hamurlarınızı kesinlikle atmayın, daha sonra tart üzerine hasır yapmakta kullanılacaktır. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder