Merhabalar,paylaşmaktan mutluluk duyacağım ilk tarifimi sizlere sunuyorum:)
Uzak Doğu mutfağını çok sevdiğimden tavuk kanadı içi nasıl bir sos oluştururum diyerek göz attığım bir kaç yabancı tarif sonucu daha basit bir sos yaparak istediğim tada ulaşmış bulundum. Eğer siz de tatlı,buruk ve tuzlu tatlara karşı koyamıyorsanız,soslu tavuk kanadı yerken sosun da lezzetine varmak isteyenlerdenseniz eminim ki bu kanatlara bayılacaksınız. O zaman başlıyoruz:)
Malzemeler;
20 Adet Tavuk Kanadı
Sos İçin;
1 Su Bardağı Soya Sosu
3 Çorba Kaşığı Bal
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Toz veya Taze Zencefil (isteğe göre)
Yapılışı;
Öncelikle ufak bir kasede sos malzemelerini karıştırın. Sarımsakları kıymanız veya ezmeniz tamamen size kalmış. Tabii sarımsak ezicide ezerek koyacaksanız sarımsak tadı biraz daha yoğun hissedilecektir ancak korkmayın soya sosu ve bal sayesinde sarımsak kokusu ağzınızda kalmayacak. Bütün sos malzemelerini içerisinde şeker ve bal eriyinceye kadar karıştırıp bir köşeye alın.
İkinci aşama olarak tavukları bir tavaya alıp arkasını ve önünü iyice kızartın. İçlerinin de pişmesi için 15 dk kadar üzerine bir kapak kapayın. Daha sonra piştiğinden emin olduğunuz tavuk kanatlarının üzerine sosu ekleyin ve kapağı kapatmadan sosun yoğunlaşmasını sağlayın. Üzeri sosla kaplanan tavuk kanatlarını yanında makarna ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları ;
- Sosu eklemeden evvel tavuklarınızın içinin piştiğinden emin olun.
- Tavuk, pişmesinden emin olunması gereken bir üründür aksi halde tavuk eti zehirlenmesi koyun,dana gibi etlerden daha tehlikelidir . Eğer içinin piştiğinden göz kararı emin olamıyorsanız bıçak yardımıyla bir tanesini kontrol edin.
- Kontrol ettiğiniz tavuk pişmişse sosunuzu ekleyebilirsiniz. Eğer pişmemişse kapağını kapatın ve 5 dk kadar daha pişirmeye devam edin.
- Sosun yoğunlaşması demek kıvam alması anlamına gelir,sos içerisindeki bal sayesinde ısı arttıkça kıvam almaya başlayacaktır. Kıvam aldığına emin olmak için bir kaşık kullanabilirsiniz. Kaşığın arkasını sosa batırın,eğer sosunuz kaşığın üzerini kaplıyorsa ve su gibi kolayca akmıyorsa, sosunuz tam kıvamında demektir.
- Üzerileri sosla kaplanan tavuk kanatlarınız çok sıcak olacaktır. Ocaktan aldığınız gibi servis etmeden önce 10 dk kadar tabakta bekletmenizde yarar var.
- Alternatif olarak aynı sosu küp küp doğradığınız tavuk göğüslerinde veya sebzeli noodleda da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder