Bir pastanın güzel olmasındaki en önemli etken pandispanyasının
güzel olmasıdır. Puf puf bir kek gibi olan pandispanyayı tutturmakta göründüğü kadar zor değildir. Hadi başlayalım..
Malzemeler :
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
25gr. mısır nişastası
1 paket kakao
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ/margarin
1 tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta beyazı
Yapılışı :
Öncelikle bir kabın içerisinde un, kakao ve nişastayı eliyoruz.
Ayrı bir kapta yumurta beyazını şeker ile mereng yapıyoruz. Mereng yaparken mutlaka yumurta beyazını mikserle biraz çırparak köpürtüyoruz. Köpürünce şekeri ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Kar gibi bir kıvam elde edince merengimiz hazır olmuş olacaktır.
Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağı/margarin ile yumurta sarısını karıştırıyoruz. Bu karışımı merengimize ekliyoruz ve spatula ile yavaşça karıştırıyoruz.
Kakao, un ve nişastalı karışımı merengimize ekliyoruz ve kesinlikle hızlı hareket etmiyoruz. Çok yavaş hareketlerle, spatula yardımıyla alttan üste yedirerek karıştırmaya devam ediyoruz. Bu işlemin adı fold etmektir.
Hazır olan kek hamurunu kalıba döküyoruz. Tüm kalıpları kullanabilirsiniz ama çelik çember kullanmadığınız taktirde, kalıbınızın içine mutlaka yağlı kağıt sermelisiniz. Çelik çemberlerde böyle bir gereksinime gerek yoktur, zaten çemberin altı alüminyum folyo ve yağlı kağıtla kaplanıyor olacaktır. Kekin yan duvarları kalıba yapışacaktır, bir bıçak yardımıyla kekinizi kalıptan ayırabilirsiniz.
Ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pandispanya kabardıktan sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder