17 Şubat 2016 Çarşamba

Pizza Sosu

 Pizza hamurunu yaptık. Peki hamurun tabanında nasıl bir lezzet katmanı oluşturacağız? Hemen söylüyorum tabii ki Pizza Sosu yapacağız. Genelde evde yapılan pizzalara uğraşmamak adına salça veya sade domates püresi sürüp bırakanlarınız var. Yapmayın! O kadar hamur mayaladık yaptık diye gerisini koyvermeyin :) 
 Kendimce genelde yaptığım sosu sizinle paylaşıyorum..
Bu sos yaptığımız Pizza Hamurundan çıkacak olan 2 küçük pizzaya (4 dilim)  yetecektir. Ancak ne kadar ince açarsanız hamur yüzeyi genişleyeceğinden malzemeleri 1.5 katına çıkarabilirsiniz.

Malzemeler;

1 Paket Domates Püresi  veya 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

2 Diş Sarımsak ( Dişler çok iriyse bir diş kullanın)

Bir Tutam Şeker

Yarım Çay Kaşığı Tuz ( İsteğe göre azaltıp artırabilirsiniz)

Yarım Çay Kaşığı Karabiber


Yapılışı;

 Sarımsakları sarımsak ezici ile ezin. Bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Bir kaşığın arkasıyla pizza hamuru üzerine yayın.


Püf Noktaları;

- Domates püresi yerine salça kullanıyorsanız ; salça, domates püresinin kıvamına gelene kadar azar azar sulandırın. Aksi halde koyu olan salça fırındayken yanacak veya kuruyacaktır. 

- Şeker sosa lezzet katmak için bir tutam eklenmeli. Abartırsanız şekerli domates püresinden öteye gitmeyecektir.

- Sosun tadına bakıp damak zevkine göre tuz ve karabiber dengesini ayarlayabilirsiniz.


-İsterseniz sos içerisine kıyılmış fesleğen yaprakları veya istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder