Pizza hamurunu yaptık. Peki hamurun tabanında nasıl bir
lezzet katmanı oluşturacağız? Hemen söylüyorum tabii ki Pizza Sosu yapacağız.
Genelde evde yapılan pizzalara uğraşmamak adına salça veya sade domates püresi
sürüp bırakanlarınız var. Yapmayın! O kadar hamur mayaladık yaptık diye
gerisini koyvermeyin :)
Bu sos yaptığımız Pizza Hamurundan çıkacak olan 2 küçük
pizzaya (4 dilim) yetecektir. Ancak ne kadar ince açarsanız hamur yüzeyi
genişleyeceğinden malzemeleri 1.5 katına çıkarabilirsiniz.
Malzemeler;
1 Paket Domates Püresi
veya 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Diş Sarımsak ( Dişler çok iriyse bir diş kullanın)
Bir Tutam Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tuz ( İsteğe göre azaltıp artırabilirsiniz)
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Yapılışı;
Sarımsakları sarımsak ezici ile ezin. Bütün malzemeleri bir
kasede iyice karıştırın. Bir kaşığın arkasıyla pizza hamuru üzerine yayın.
Püf Noktaları;
- Domates püresi yerine salça kullanıyorsanız ; salça,
domates püresinin kıvamına gelene kadar azar azar sulandırın. Aksi halde koyu
olan salça fırındayken yanacak veya kuruyacaktır.
- Şeker sosa lezzet katmak için bir tutam eklenmeli.
Abartırsanız şekerli domates püresinden öteye gitmeyecektir.
- Sosun tadına bakıp damak zevkine göre tuz ve karabiber
dengesini ayarlayabilirsiniz.
-İsterseniz sos içerisine kıyılmış fesleğen yaprakları veya
istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder