17 Şubat 2016 Çarşamba

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır ?

 Herkese Merhabalar,

 Bugün sizlere enfes mi enfes, ağızda toz gibi dağılan, ama dağılması bile ayrı bir keyif veren 'Un Kurabiyesi' tarifimi paylaşacağım. Bu tarifte birkaç masraflı durum var. Ama sonucu gördükten sonra uğraşmaya değer olduğuna sizde karar vereceksiniz...


Malzemeler :

1 tutam toz vanilya
4 yemek kaşığı biskin yağ/margarin
2,5 su bardağı un
1.5 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için ayrıca pudra şekeri kullanılacaktır.


Yapılışı :


 Tüm malzemeler karıştırılarak hamur haline getirilir. Yoğurulması çok zor bir hamurdur. Yaklaşık 30 dakika sürecek bir yoğurma işlemi olacaktır. Toparlanmayacak bir kıvamda uzun süre sizi zorlayacaktır ama asla pes etmeyin. :) Çünkü 20 dakikadan sonra toparlanmaya başladığını görecekseniz.
 Un ve pudra şekerini eleyerek kullanmak her zaman daha kıvamlı bir hamur elde edilmesini sağlayacaktır.
 Biskin yağınız mevcut değilse, margarinde kullanılabilir.
 Hamur 2-3cm çapında rulo yapılır ve istenilen ebatta kesilir. Orjinal un kurabiyesi görüntüsü için bir çatal yardımıyla çizik atılabilir.
 Önceden ısıtılmış 180derece fırında renk alana kadar pişirilir. Tepsiye fırın kağıdı konulmuş olmalıdır.




Biskin Yağ Nedir? Nerede Satılır?

 Su oranı az, süt oranı fazla olan bir yağ çeşididir. Yapı olarak margarine göre daha beyaz ve katıdır. Sütlü tatlılarda kullanılmaması gereken bir yağdır. Daha çok un kurabiyesi, ekler sosunda kullanılır. Kullanım alanı biraz dar olmasıyla birlikte, aslında evde istenilen yemektede kullanılabilir. Özellikle pirinç pilavına enfes bir tat verdiğini söyleyebilirim. :)
 Biskin yağını toptancılar satmaktadır. Perakende olarak Metro marketlerinde bulabilirsiniz.  Ne yazık ki 10 kilo olarak satılmaktadır. 12 ay raf ömrü bulunmaktadır.


 Fırından çıkan kurabiyelerin üstüne pudra şekeri elenerek ilave edilir.
Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder